1861. október 25-ét írunk, dúl a polgárháború Észak-Amerikában. Nagy harcok készülnek a missouri Springfield-ben, amely fontos erődítmény a déliek kezében. 1700 katonával védik, de ez nem tántorítja el Zágonyi Károly ezredest, aki Frémont tábornok engedélyével 200 lovasával támadást indít. Rohamával megtöri a védők ellenállását, felszabadítja Springfieldet és vele együtt egész Missourit, mely ezt követően az északiak kezébe kerül. Alapítónk, Streit György ősének, Zágonyinak dicső története ihlette új borainkat, melyek könnyedek, frissek, és tele vannak lendülettel.
Történet
Történetünk elsősorban tisztelgés a hős katonaős Zágonyi Károly előtt, aki minden körülmények között helytállt, legyen szó az 1848-as magyar szabadságharcról polgári foglalkozásról az Egyesült Államokban, vagy éppen az észak-déli háború első jelentős északi győzelméről.
Birtokában volt azon tulajdonságoknak, melyek nemzetünk nagyjait jellemzik, és amelyek a túlélésünk, érvényesülésünk záloga is. Kitartás, becsület, szorgalom hűség, életrevalóság, bátorság emberség, és hazaszeretet.
Zágonyi őserejét, virtusát, győzni és élni akarását töltjük palackjainkba, hisz ő maga is ugyanabból a szülőföldből merítette erejét, mint boraink. A jó öreg Kárpát-medencéből, amely annyi hőst, szépreményű ifjút lánglelkű tehetséget adott már e nemzetnek.
Filozófia
„Végül is ketten maradnak - Isten és a bor”
Hatalmas élmény szövetségre lépni a természettel, része lenni valaminek ami túlmutat rajtunk, szerepet vállani valami egyedi, megismételhetetlen elkészítésében. Szimbiózisban lenni a természettel, együtt lélegezni, létezni a heggyel az ültetvénnyel. Ezt pedig a borászat építésénél is fontosnak tartjuk, így lesz a létesítmény az első aktív energetikájú borászat Magyarországon. Összekötjük a múltat és jövőt. Hagyományt és inspirációt. Alkotunk, kísérletezünk, várunk, érlelünk, kóstolunk és palackozunk. Bízunk abban, hogy minden borszerető ember megtalálja a maga borát, a maga stílusát a palackjainkban. |
A csapat
STREIT GYÖRGY
Tulajdonos |
HORVÁTH JÁNOS
Borász |
NAGY-FÁRÓ TIBOR
Bor szaktanácsadó |
Félix Miklós
Bor szaktanácsadó |
Borászat
Cél volt egy kiemelkedően energiatudatos, fenntartható és környezetbarát jellemzőkkel rendelkező bortechnológiai létesítmény megvalosítása a gyönyörű villányi régió központjában. A megrendelő a hatályos épületenergetikai számítások mellett energetikai és komfort-klimatikai design tervezési elvek érvényesítését is kérte, melyet dinamikus termikus épület szimulációkkal és épület aerodinamikai CFD áramlástani szimulációkkal támogattunk meg. A komplexum különböző tervezési fászisokban történő tervezése folyamán energetikai és komfort-klimatikai szempontból releváns helyiségszervezés, tömegformálás, tájolás, épületszerkezetek és anyagok megválasztása, valamint az épület üzemeltetési, automatizálási és gépészeti működési elve is meghatározásra kerül.
Funkcionális elrendezés
Az építési előírásokat szem előtt tartva, ugyanakkor a hosszúkás telekadottságokhoz leghatékonyabban simuló megoldás egy kb. 1000 m2 hasznos alapterületű, hosszúkás téglatest formájú épülettömböt hozott létre, több szempontból is előnyös tulajdonságokkal. Mind jövőbeli bővíthetőség, mind pedig a technológia terek alagsori kialakítása, valamint a felső szinteken a kilátás biztosítása és az irodák és feldolgozó technológia racionális emeleti térszervezése, a bejárat kijelölése szempontjából ez a vázlatterv volt a legelőnyösebb.
Borok
Ünnepi Bocsomag
2 palack 16-os, 2 palack 17-es és 2 palack a 18-as évjáratból, ami most debütál
2016-2017-2018A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
76 940 Ft
61 500 Ft
2025.01.31-ig.
Ünnepi Borcsomag
Egy hosszú, fárasztó év után szeretnénk minden borbarátunknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újesztendőt kívánni!
Hogy ezeket a csendes, családdal eltöltött napokat még kellemesebbé tegyük Számotokra egy Ünneipi Borcsomaggel kedveskedünk nektek. Három nagyágyúnkból 2-2 palack kerül a puttonyba és csak 61 500 Ft-ot kérünk érte az eredeti 76 940 Ft helyett. Merlot 2016, Villányi Franc 2018, Grand Union 2018 alkotja a december 1-től január 15-ig tartó ajánlatunkat.
A borokról többet itt a webshopban tudhatsz meg.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
English description:
Xmas Package
After a long, tiring year, we would like to wish all our wine friends a Merry Christmas and a Happy New Year!
To make these quiet days with your family even more enjoyable, we are treating you to a Festive Wine Package. We'll put 2-2 bottles of our three big guns in the bottle and charge only 61 500 HUF for it, down from the original 76 940 HUF. Merlot 2016, Villányi Franc 2018, Grand Union 2018 make up our offer from 1 December to 15 January.
Translated with DeepL.com (free version)
Find out more about the wines here in the webshop.
Our wines and wine selections can only be ordered from our winery's webshop by individuals over the age of 18! The price shown includes VAT.
The Grand Union '18 Streit-Zagonyi hordó szelektált vörösbor - SPECIAL EDITION! - ÚJDONSÁG!!!
DHC Villány, védett eredetű prémium vörös cuvée
2018A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
14 990 Ft
A pince csúcsbora. Fiatalságában is mutatja oroszlánkörmeit. Illatának gazdagsága nehezen szálazható. Puncs, bourbon vanília, szegfűszeg, fahéj, cognacos hordó, szilvalekvár, áfonyaszörp, vadmálna koncentrátum. Ízében hasonló koncentráltság és tömörség jellemzi. Még nagyon fiatal, de már most látható, hogy mekkora potenciált rejt a palack. Elsősorban a kissé markáns tannin kér még időt.
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
Hogy mi a különbség a már jól ismert The Union és a névadónk, Zágonyi Károly születésének 200. évfordulója alkalmából készített The Grand Union között? Nos, a fajtaösszetétel azonos, de itt szigorúbb terméskorlátozást betartva készítettük borunkat, mindössze 50 mázsát szüreteltünk hektáronként. Ezáltal sokkal koncentráltabb alapanyagot kaptunk, amit 14 hónapig érleltünk francia (80%) és magyar (20%) tölgyfahordókban. A végső házasítást pedig a legjobb hordókból válogattuk össze.
Fogyasztását 16-18 °C-on ajánljuk.
English description:
The top wine of the cellar. It shows its lion's claws even in its youth. The richness of its bouquet is hard to fathom. Punch, bourbon vanilla, clove, cinnamon, cognac barrel, plum jam, cranberry juice, wild raspberry concentrate. On the palate, it has a similar concentration and density. It is still very young, but you can already see the potential of the bottle. It is mainly the slightly pronounced tannin that needs time. Now 89 points
And for those interested in the details:
What's the difference between the well-known The Union and The Grand Union, made to celebrate the 200th anniversary of the birth of our namesake, Charles Zagonyi? Well, the varietal composition is the same, but here we made our wine under a stricter yield limit, harvesting only 50 tons per hectare. This gave us a more concentrated base, which we aged for 14 months in French (80%) and Hungarian (20%) oak barrels. The final blend was selected from the best barrels.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából!
Merlot '16 Streit-Zagonyi vörösbor 0,75l
DHC Villány: védett eredetű száraz prémium vörösbor
2016A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
14 990 Ft
A pohár falán vastag feltapadás látunk, amely komolyságot sugall. Sokrétű illatában szilva, szeder, áfonya, fekete cseresznye gyümölcsössége mellett, finom kézzel adagolt hordófűszerek érezhetők (fahéj, szegűszeg, vanília, toast). A korty szinte harapható sűrűségű, krémes textúrájú és komplex. A csábítóan simogató, puha csersavérzetbe bele lehet feledkezni. Ízében is gyümölcsök dominálnak, a toastos jegyek csak kiegészítik az élményt. A lecsengés fantasztikusan hosszú. Egyszerűen olyan nyelvet beszél, amelyet mindenki megérthet, aki vágyik a harmonikus, lekerekedett és bársonyos élményekre. Még mindig komoly fejlődési potenciált mutat.
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A pincészet legfontosabb borai az érlelhető, nagyobb testű, gazdag vörösborok. Függetlenül attól, hogy cabernet franc-ról, merlot-ról, cabernet sauvignon-ról vagy kékfrankosról van szó, teljes érettségben, 3,5 PH mellett szedjük a szőlőt. A 2-3 napos héjkontakt után – fajtától és évjárattól függően – 23-28 °C-on megy végbe az alkoholos erjedés.
Az almasav-bontást tartályban végzi borászunk. Ezután kerülhet hordóba, érlelésre a bor. Az, hogy milyen hordót választ borászunk – első töltésű, M vagy M+ pörkölésű -, elsősorban az adott évjárat karaktere határozza meg.
A merlot fontos fajta Villányban. Többen a csúcsborukat készítik belőle. Nálunk is fontos helye van. Kiváló évjáratokban komoly alapanyagot ad, amelyből egy nagy testű, sűrű és gyakran behízelgő karakterű bor készül.
Komplex, izgalmas ételre vágyik
Ha bor-étel párosításban gondolkodunk, egy fűszeres, komplex étel dukál hozzá, például egy Boeuf bourguignon. Marhából és vadhúsból készült ételek tökéletes társa. A desszertnél se feledkezzünk meg a merlot-ról, egy cukorban visszafogott, csokis piskóta tökéletes társa lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
On the walls of the glass, there is a thick plaster that suggests seriousness. The complex nose has plums, blackberries, blueberries, black cherries and a fruity note of delicately hand-portioned barrel spices (cinnamon, cloves, vanilla, toast). The palate is almost bite-sized in density, creamy in texture and complex. The seductively caressing, soft tannic sensation is forgettable. The palate is also dominated by fruit, with toasty notes only adding to the experience. The finish is fantastically long. It simply speaks a language that can be understood by anyone who craves a harmonious, rounded and velvety experience. It still shows considerable potential for development.
And for those who care about the details:
The winery's most important wines are ageable, fuller-bodied, rich reds. Whether it's cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon or Kékfrankos, the grapes are picked at full ripeness at 3.5 PH. After 2-3 days of skin contact, depending on the variety and vintage, alkoholic fermentation takes place at 23-28°C in stainless steel tanks.
The malolactic fermentation usually take place in tanks. The type of barrels (first filled or used, the rate of toasting) determined by the character of the vintage.
The malolactic fermentation is carried out in tanks by our winemaker. The wine is then put into barrels for ageing. The choice of barrel - first-fill, M or M+ - is mainly determined by the character of the vintage.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Merlot '17 Streit-Zagonyi vörösbor 0,75l
DHC Villány, védett eredetű száraz classicus vörösbor
2017A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
5 990 Ft
Mély rubint színű bor. Kezdetben kicsit zárkózott az illat, de idővel erdei gyümölcsöket, vadmálnát, aszalt szamócát érezhetünk, amely mellett kakaópor, vanília és toast jelenik meg. Megkóstolva tartalmas, a közepesnél nagyobb testű, férfias, de nem túlzó tanninérzetű bor. Tömör, mély és koncentrált. Gazdag ízvilágát szeder, fekete szilva, áfonya, vanília, füst és kesernyésség formálja. Lecsengése sokáig tart.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2023 Siklósi Borverseny Nagy aranyérem
- 2023 Villányi Borverseny Aranyérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A pincészet legfontosabb borai az érlelhető, nagyobb testű, gazdag vörösborok. Függetlenül attól, hogy cabernet franc-ról, merlot-ról, cabernet sauvignon-ról vagy kékfrankosról van szó, teljes érettségben, 3,5 PH mellett szedjük a szőlőt. A 2-3 napos héjkontakt után – fajtától és évjárattól függően – 23-28 °C-on megy végbe az alkoholos erjedés.
Az almasav-bontást tartályban végzi borászunk. Ezután kerülhet hordóba, érlelésre a bor. Az, hogy milyen hordót választ borászunk – első töltésű, M vagy M+ pörkölésű -, elsősorban az adott évjárat karaktere határozza meg.
A merlot fontos fajta Villányban. Többen a csúcsborukat készítik belőle. Nálunk is fontos helye van. Kiváló évjáratokban komoly alapanyagot ad, amelyből egy nagy testű, sűrű és gyakran behízelgő karakterű bor készül.
Komplex, izgalmas ételre vágyik
Ha bor-étel párosításban gondolkodunk, egy fűszeres, komplex étel dukál hozzá, például egy Boeuf bourguignon. Marhából és vadhúsból készült ételek tökéletes társa. A desszertnél se feledkezzünk meg a merlot-ról, egy cukorban visszafogott, csokis piskóta tökéletes társa lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
Deep ruby-coloured wine. Initially a bit reserved, but with time it becomes more forest fruits, wild raspberries, dried strawberries, cocoa powder, vanilla and toast. Tasted, it is a full-bodied wine, more than medium-bodied, masculine but not overly tannic. Full-bodied, deep and concentrated. Its rich flavours are shaped by blackberry, black plum, blueberry, vanilla, smoke and bitterness. The finish is long.
And for those who care about the details:
The winery's most important wines are ageable, fuller-bodied, rich reds. Whether it's cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon or blue franc, the grapes are picked at full ripeness at 3.5 PH. After 2-3 days of skin contact, depending on the variety and vintage, alcoholic fermentation takes place at 23-28°C in stainless steel tanks.
The malolactic fermentation usually take place in tanks. The type of barrels (first filled or used, the rate of toasting) determined by the character of the vintage.
The malolactic fermentation is carried out in tanks by our winemaker. The wine is then put into barrels for ageing. The choice of barrel - first-fill, M or M+ - is mainly determined by the character of the vintage.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Merlot '18 Streit-Zagonyi vörösbor 0,75l - ÚJDONSÁG!
DHC Villány, védett eredetű száraz prémium vörösbor
2018A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
7 690 Ft
Érett fekete és piros bogyósgyümölcsökre emlékeztető aromák adják a fő motívumot, melyet a hordó édesfűszerei és a csokoládé, mint ornamentika tesznek gazdaggá, sokrétűvé és szerethetővé. Egy tartalmas vörösbor Villányból.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Siklósi Borverseny ezüstérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A pincészet legfontosabb borai az érlelhető, nagyobb testű, gazdag vörösborok. Függetlenül attól, hogy cabernet franc-ról, merlot-ról, cabernet sauvignon-ról vagy kékfrankosról van szó, teljes érettségben, 3,5 PH mellett szedjük a szőlőt. A 2-3 napos héjkontakt után – fajtától és évjárattól függően – 23-28 °C-on megy végbe az alkoholos erjedés.
Az almasav-bontást tartályban végzi borászunk. Ezután kerülhet hordóba, érlelésre a bor. Az, hogy milyen hordót választ borászunk – első töltésű, M vagy M+ pörkölésű -, elsősorban az adott évjárat karaktere határozza meg.
A merlot fontos fajta Villányban. Többen a csúcsborukat készítik belőle. Nálunk is fontos helye van. Kiváló évjáratokban komoly alapanyagot ad, amelyből egy nagy testű, sűrű és gyakran behízelgő karakterű bor készül.
Komplex, izgalmas ételre vágyik
Ha bor-étel párosításban gondolkodunk, egy fűszeres, komplex étel dukál hozzá, például egy Boeuf bourguignon. Marhából és vadhúsból készült ételek tökéletes társa. A desszertnél se feledkezzünk meg a merlot-ról, egy cukorban visszafogott, csokis piskóta tökéletes társa lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
Aromas of ripe black and red berry fruits give the fo motif, which is enriched by the sweetness of the barrel and the chocolate ornamentation, which is both complex and endearing. A rich red wine from Villány.
And for those who care about the details:
The winery's most important wines are ageable, fuller-bodied, rich reds. Whether it's cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon or blue franc, the grapes are picked at full ripeness at 3.5 PH. After 2-3 days of skin contact, depending on the variety and vintage, alcoholic fermentation takes place at 23-28°C in stainless steel tanks.
The malolactic fermentation usually take place in tanks. The type of barrels (first filled or used, the rate of toasting) determined by the character of the vintage.
The malolactic fermentation is carried out in tanks by our winemaker. The wine is then put into barrels for ageing. The choice of barrel - first-fill, M or M+ - is mainly determined by the character of the vintage.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Kékfrankos '16 Streit-Zagonyi vörösbor 0,75l
DHC Villány, védett eredtű prémium száraz vörösbor
ELFOGYOTT!Érett gyümölcsökkel, édesfűszerekkel kecsegtet. Elegáns, erőteljes, mégis kifinomult, részletekben gazdag vörösbor. Érett cseresznye, málna, frissen őrölt fekete bors, édesfűszerek. Telt, de nem nehézkes. Az érettség mellett szépen megmaradtak a fajtára jellemző, lendületet adó savak. Utóíze hosszan megmarad, gyümölcsökkel és fűszerekkel búcsúzik.
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A pincészet legfontosabb borai az érlelhető, nagyobb testű, gazdag vörösborok. Függetlenül attól, hogy cabernet franc-ról, merlot-ról, cabernet sauvignon-ról vagy kékfrankosról van szó, teljes érettségben, 3,5 PH mellett szedjük a szőlőt. A 2-3 napos héjkontakt után – fajtától és évjárattól függően – 23-28 °C-on megy végbe az alkoholos erjedés.
Az almasav-bontást tartályban végzi borászunk. Ezután kerülhet hordóba, érlelésre a bor. Az, hogy milyen hordót választ borászunk – első vagy másod töltésű, M vagy M+ pörkölésű -, elsősorban az adott évjárat karaktere határozza meg.
Sokrétű, izgalmas borokat adó fajta, mely igazi otthonra lelt a Villányban.
Teljes érésben szedjük, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni belőle. Elegáns, rengeteg szétszálazható réteggel. Jó érlelhető. Pincészetünk alapfilozófiájához tartozik, hogy akkor lépünk piacra egy borral, ha már azt érezzük, hogy valóban méltó. Akár 2-3 évig is érleljük nagy vörösborainkat, hogy még teljesebb élmény kínálhassunk.
Csak egyre tudunk gondolni...
Rengeteg ételhez el tudnánk képzelni kékfrankosunkat, de még sem bújhatunk ki farkas bőrünkből, csak az a fantasztikus rózsaszínre sütött bárányborda jár az eszünkben. Természetesen rozmaringgal sütve...
Sajtban egy Edami, egy Comté is működhet, de azért próbáljuk ki egy kis Grana padano-val is.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
It promises ripe fruits and sweet spices. Elegant, powerful, yet sophisticated red wine rich in details. Ripe cherries, raspberries, freshly ground black pepper, sweet spices. In addition to the maturity, the boiling acids characteristic of the variety have survived nicely. The aftertaste lasts for a long time, saying goodbye to fruits and spices.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Villányi Franc '17 Streit-Zagonyi vörös 0,75l
DHC Villány, védett eredetű prémium száraz vörösbor
2017A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
7 690 Ft
Mély rubint színű bor. Túlérett fekete bogyós gyümölcsök, aszalt szilva, szederlé van körül fonva bourbon vanília, bonbonmeggy, puncs, kakaóbab, szegfűszeg, fahéj, szilvalekvár illatával. Kirobbanóan gazdag korty, simára polírozott tanninokkal és kerek savakkal. Az alkohol melegítő hatása tetten érhető. Ízében is visszaköszönnek az erdei gyümölcsök és a fűszerek is intenzíven mutatkoznak. Tömörsége, intenzitása és lecsengése példás. Nagy jövő áll előtte.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Siklósi Borverseny Aranyérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
Az egész borvidéken kiemelkedő a bordeauxi fajták jelentősége. Mi is nagy figyelmet fordítunk cabernet franc, a merlot és a cabernet sauvignon borainkra. Ez a cabernet franc, mint a borvidék csúcsterméke teljes érésben került a feldolgozóba.
A 3 napos hideg maceráció után 25-27 °C-on acéltartályban erjesztettük. A hordós érlelés 12 hónap volt, első és másod töltésű, M vagy M+ pörkölésű hordóban. Ebben az évben már két kádárüzem hordóit használtuk.
Vadért kiált
Karakteres, erőteljes, mégis finom eleganciával átszőtt ez a bor, mely mind vadhúsok – beleértve a nyulat, s a szárnyasokat is -, mind vörös húsok mellé kiváló választás.
A sok tannin jól reagál a sok fehérjére, ezért is jó párosítás.
Sajtban szintén az érettebb, keményebb típusok a nyerők, egy Grana padano, egy Montasio vagy egy Beaufort, remek választás lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
Wine with an almost blackish colour. The serious red wine nose is dominated by sweet barrel spices, toast, cappuccino, vanilla, cognac barrel, with a subtle leatheriness. The fruit can be felt in the form of plum jam, cassis liqueur, black olive pesto, blackberry juice, blueberries. Creamy to the touch, with softly refined tannins and rounded acidity. Its fullness, concentration and richness make it an exceptionally big wine. Its soft touch is flattering on the palate.
And for those interested in the details:
The importance of the Bordeaux varietal is outstanding in the whole wine region. We also pay great attention to our cabernet franc, merlot and cabernet sauvignon wines. This cabernet franc, as the top product of the wine region, has been brought to the processor at full maturity.
After 3 days of cold maceration, it was fermented in steel tanks at 25-27°C. Barrel ageing was 12 months in first and second fill M or M+ barrels. This year we used barrels from two cooperages.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából!
Villányi Franc '18 Streit-Zagonyi vörös 0,75l
DHC Villány, védett eredetű prémium száraz vörösbor
2018A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
8 490 Ft
Mély rubint színű bor. Túlérett fekete bogyós gyümölcsök, aszalt szilva, szederlé van körül fonva bourbon vanília, bonbonmeggy, puncs, kakaóbab, szegfűszeg, fahéj, szilvalekvár illatával. Kirobbanóan gazdag korty, simára polírozott tanninokkal és kerek savakkal. Az alkohol melegítő hatása tetten érhető. Ízében is visszaköszönnek az erdei gyümölcsök és a fűszerek is intenzíven mutatkoznak. Tömörsége, intenzitása és lecsengése példás. Nagy jövő áll előtte.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Országos Borverseny Ezüstérem
- 2024 Decanter Bronzérem
- 2024 Concour Mondial de Bruessels Aranyérem
- 2024 Villány Franc TOP12
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
Az egész borvidéken kiemelkedő a bordeauxi fajták jelentősége. Mi is nagy figyelmet fordítunk cabernet franc, a merlot és a cabernet sauvignon borainkra. Ez a cabernet franc, mint a borvidék csúcsterméke teljes érésben került a feldolgozóba.
A 3 napos hideg maceráció után 25-27 °C-on acéltartályban erjesztettük. A hordós érlelés 12 hónap volt, első és másod töltésű, M vagy M+ pörkölésű hordóban. Ebben az évben már két kádárüzem hordóit használtuk.
Vadért kiált
Karakteres, erőteljes, mégis finom eleganciával átszőtt ez a bor, mely mind vadhúsok – beleértve a nyulat, s a szárnyasokat is -, mind vörös húsok mellé kiváló választás.
A sok tannin jól reagál a sok fehérjére, ezért is jó párosítás.
Sajtban szintén az érettebb, keményebb típusok a nyerők, egy Grana padano, egy Montasio vagy egy Beaufort, remek választás lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
Deep ruby-coloured wine. Overripe black berry, prune, blackberry juice is interwoven with aromas of bourbon vanilla, candy melon, punch, cocoa bean, clove, cinnamon, plum jam. An explosively rich palate with smoothly polished tannins and round acidity. The alcohol has a warming effect. On the palate, the forest fruits and the spices are intense. The fullness, intensity and finish are exemplary. It has a great future.
And for those interested in the details:
The importance of the Bordeaux varietal is outstanding in the whole wine region. We also pay great attention to our cabernet franc, merlot and cabernet sauvignon wines. This cabernet franc, as the top product of the wine region, has been brought to the processor at full maturity.
After 3 days of cold maceration, it was fermented in steel tanks at 25-27°C. Barrel ageing was 12 months in first and second fill M or M+ barrels. This year we used barrels from two cooperages.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából!
Cabernet Sauvignon '17 Streit-Zagonyi vörösbor 0,75l - ELFOGYOTT!!
DHC Villány, védett eredetű prémium száraz vörösbor
2017Ez egy igazán elegáns vörösbor, mely elsősorban nem a tanninokról és az alkoholról szól, sokkal inkább a fineszről és az eleganciáról. Az illatot a fekete bogyósgyümölcsök, elsősorban a fekete ribizli, az áfonya és a meggy határozzák meg, amelyet szépen egészítenek ki, foglalnak keretbe a hordó édeskésen fűszeres aromái. Határozott karakter, de nem tolakodó. Lecsengése hosszan elnyúlik, és a meggy és az édesfűszerek csókjával búcsúzik.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2023 Decanter Bronérem
- 2023 Winelovers Wineawards Ezüstérem
- 2023 Vinalies Internationales Párizs Aranyérem
- 2023 Mundus Vini Sring Tasting Aranyérem
- 2022 Országos Borverseny Aranyérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A pincészet legfontosabb borai az érlelhető, nagyobb testű, gazdag vörösborok. Függetlenül attól, hogy cabernet franc-ról, merlot-ról, cabernet sauvignon-ról vagy kékfrankosról van szó, teljes érettségben, 3,5 PH mellett szedjük a szőlőt. A 2-3 napos héjkontakt után – fajtától és évjárattól függően – 23-28 °C-on megy végbe az alkoholos erjedés.
Az almasav-bontást tartályban végzi borászunk. Ezután kerülhet hordóba, érlelésre a bor. Az, hogy milyen hordót választ borászunk – első töltésű, M vagy M+ pörkölésű -, elsősorban az adott évjárat karaktere határozza meg.
Erős társ kell mellé a tányéron is
Egy határozott borhoz, karakteres étel dukál. Pörköltek, steak-ek tökéletes párja, de grillezett tarja mellé is biztos választás lehet. Sajtban egyértelműen az érleltebb, keményebb sajtok irányába érdemes kacsintgatni, egy Grana padano, egy Montasio vagy egy Beaufort, jó döntés lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English short description:
This is a really elegant red wine that is not primarily about tannins and alcohol, but rather about finesse and elegance. The aroma is defined by the black berries, mainly black currants, blueberries and cherries, which are nicely complemented, framed by the sweetly spicy aromas of the barrel. Definite character but not intrusive. Its finish goes on for a long time and it says goodbye with a kiss of cherries and sweet spices.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
The Union '18 Streit-Zagonyi vörös cuvée 0.75l - ELFOGYOTT!!!
DHC Villány, védett eredetű prémium vörös cuvée
2018The Union 2018
Cabernet sauvignon-cabernet franc-merlot
Mély rubint színű bor. Az illat meleg tónusai a hordó vaníliájának, kókuszos, cognacos, szegfűszeges, fahéjas, tejcsokis karakterének köszönhető. Gyümölcsei közt szedret, aszalt cseresznyét, feketeribizlit, cseresznyebefőttet találhatunk. Kóstolva gazdag, koncentrált, hosszú és nagy élményt ad. Sok, de krémes érintésű tanninnal pont megfelelő savérzet társul. Az alkohol édesség behízelgővé teszi a kortyot. Komplex élmény, izgalmas együttállás.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Winelovers TOP20 Vörösborok Aranyérem
- 2024 Winelovers TOP100
- 2024 Decanter Bronzérem
- 2024 Concour Mondial de Bruessels Aranyérem
- 2024 Országos Borverseny Aranyérem
- 2023 Országos Borverseny Aranyérem
- 2024 Siklósi Borverseny Aranyérem
- 2024 Villányi Borverseny Aranyérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
Egy régi ismerős új évjáratba öltöztetve. Borászatunk talán legismertebb és leginkább közkedvelt tételének immár a harmadik évjárata. A házasítás összetétele megegyezik az elődökével (40% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon és 20% Merlot). 12 hónapot töltött kisméretű tölgyfahordókban, azonban az előző évjáratokhoz képest most egy másik kádár által készített hordókat is használtunk, hogy még gyümölcsösebb legyen az amúgy is könnyed eleganciájáról ismert Signature borunk.
Fogyasztását 16-18 °C-on ajánljuk.
Érdemes nagyobb méretű, Bordeaux-i pohárból kóstolni.
English description:
Deep ruby-coloured wine. The warm tones on the nose are due to the barrel's vanilla, coconut, cognac, clove, cinnamon and milk chocolate character. The fruit is blackberries, dried cherries, blackcurrant, cherry jam. When tasted, it is rich, concentrated, long and full-bodied. Lots of tannins, but with a creamy touch, with just the right touch of acidity. The sweetness of the alcohol makes the sip a flattering one. A complex experience, an exciting combination.
And for those interested in the details:
An old familiar dressed up in a new vintage. This is the third vintage of what is perhaps the best known and most popular lot of our winery. The blend composition is the same as its predecessors (40% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot). It spent 12 months in small oak barrels, but compared to previous vintages, we have used a different cask from a different cooper to add even more fruit to our Signature wine, already known for its light elegance.
We recommend drinking at 16-18°C.
It is best tasted from a larger Bordeaux glass.
After 3 days of cold maceration, it was fermented in steel tanks at 25-27°C. Barrel ageing was 14 months in first and second fill M or M+ barrels.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Dilara '21 Streit-Zagonyi vörös cuvée 0,75l - ÚJ ÉVJÁRAT MEGÉRKEZETT!!!
DHC Villány, védett eredetű classicus könnyed vörös cuvée, tartályban érlelt
2021A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
3 490 Ft
Dilara '21 - (Portugieser, kékfrankos, merlot)
A nyár est könnyed vörös csókja
A Dilara egy könnyed, romantikus kaland, amely a nyár est édes, vörös csókját kínálja. Egy ihletet adó nő, egy inspirációt hozó bor. Zágonyi Károly 1848-49-es szabadságharcos hős titkos kedvese ihlette e házasítást, mellyel egy sziporkázóan gyümölcsös, életigenlő, könnyed, mégis tartalmas vörösbort készítettünk, erős rokoni szálakkal átitatva.
A bor a francia bisztrók könnyed, de annál zamatosabb és fineszesebb világát idézi meg. Kérek még egy pohárral!
Amennyiben kíváncsi a romantikus találkák történetére, hangulatára, itt olvashatja el Dilara sztoriját:
www.streit-zagonyi.hu/dilara
Vörösboros repertoárunk legkönnyedebb tagja.
Borunkban a Portugieser kedvessége és lágysága tökéletesen párosul a Kékfrankos határozottságához és feszességéhez amit némi Merlot tesz kerekké.
Poharunkba kitöltve lilás, bíboros színárnyalatok fogadnak.Az illat nagyon izgalmas a piros bogyós gyümölcsök nagyon szépen harmonizálnak a fűszerességel. A korty lágy, de ugyanakkor tartalmas kellemes lecsengéssel.
A 2021-es Dilaránk egy kicsit más stílusban készült,mint elődje.
A 2019-es házasításnál a Kékfrankos illetve a Merlot fajták hordóban érlelődtek a Portugieserel szemben ami “csak” kórtartályban volt.Ezáltal az “idősebb cuvée-nk “ könnyebben iható, sima és minimális hordós jegyek is fellelhetőek mind illatában mind ízében.
Az “új cuvéenk” kizárólag kórtartályban érlelődőtt ezáltal egy íntenzívebb gyümölcsösséget és lendületet lelhetünk fel benne minden tekintetben.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Siklósi Borverseny Ezüstérem
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C.
Egy klasszikus általános kóstolópohárban tökéletesen érvényesül.
English short description:
Dilara '21 - (Portugieser, kékfrankos, merlot)
The light red kiss of summer evening
Dilara is a light, romantic adventure that offers the sweet red kiss of a summer evening. An inspiring woman, an inspiring wine. Inspired by the secret love of the 1848-49 freedom fighter hero Károly Zágonyi, this blend is a sparklingly fruity, vibrant, light yet substantial red wine with strong family ties.
The wine evokes the light but all the more succulent and refined world of French bistros. Another glass, please!
If you're curious about the history and atmosphere of these romantic encounters, you can read Dilara's story here:
www.streit-zagonyi.hu/dilara
The lightest member of our red wine repertoire.
In our wine, the sweetness and softness of the Portugieser is perfectly paired with the firmness and tautness of the Kékfrankos, rounded off with a little Merlot.
When poured into the glass, we are greeted by purple, crimson hues.The nose is very exciting with red berry fruit harmonising nicely with the spiciness. The palate is soft but at the same time full-bodied with a pleasant finish.
The 2021 Dilara is a slightly different style than its predecessor.
In the 2019 blend, the Kékfrankos and Merlot varieties were aged in barrels as opposed to the Portugieser, which was "only" in cask.This makes our "older cuvée" easier to drink, smooth and with minimal barrel notes on both the nose and palate.
Our "new cuvée" has been aged exclusively in oak barrels, giving it a more intense fruitiness and a more dynamic character in every respect.
Recommended drinking temperature: 12-14 °C.
Perfect in a classic general tasting glass.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Csintalan '23 Streit-Zagonyi gyöngyözőbor 0,75l
muscat ottonel DHC Villány, védett eredetű classicus száraz fehérbor
2023A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
2 990 Ft
Pincészetünk újabb családtaggal bővült a reduktív vonalon ami nem más, mint a Muscat Ottonel Gyöngyözőborunk. Egy igazi nyári, friss bor amely a meleg napokat felüdíti, nyári PARTY nincs nélküle.
Kirobbanóan parfümös illatában a szőlőgyümölcs, szőlővirág, narancshéj, mangó, almalé, vilmoskörte, felezett őszibarack érezhető. Az élénk savak frissítő hatását erősíti a szén-dioxid gyöngyözése. Némi maradékcukor teszi még kedvesebbé és szerethetőbbé.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Siklósi Borverseny Ezüstérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A fehérboraink alapanyagát a teljes érés előtt kicsivel szüreteljük azért, hogy a frissességet, lendületet adó savak élénkek maradjanak a borban. E cél érdekében alacsony, 14-18 °C-os hőmérsékleti tartományban erjesztjük rozsdamentes acéltartályban. Rövid pihentetés után kapja meg a hozzáadott szén-dioxidot a gyöngyözőbornak megfelelő 2 bár nyomás erejéig.
Aperitifként vagy saláták ideális kísérőjeként ajánljuk.
Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk.
Leginkább egy klasszikus fehérboros, tulipán formájú pohárból fogyasztanánk.
English description:
Our winery has added a new member to the family in the reductive line, and it is none other than our Muscat Ottonel semi-sparkling wine. A real summer fresh wine to refresh the hot days, no summer PARTY is complete without it.
The bursting perfumed nose is full of grape fruit, grape blossom, orange peel, mango, apple juice, William pear, halved peach. The freshness of the lively acidity is enhanced by the carbon dioxide bead. A little residual sugar makes it even more pleasant and likeable.
And for those who are interested in the details:
Our white wines are harvested slightly before full maturity to keep the fresh, lively acidity of the wine. To achieve this, we ferment the wine at a low temperature of 14-18°C in stainless steel tanks. After a short resting period, the added carbon dioxide is released at a pressure of 2 bars, which is appropriate for a semi-sparkling wine.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából!
Narancsbor "22 Streit-Zagonyi - ELFOGYOTT!
hárslevelű classicus
2022Narancsbor "22 hárslevelű classicus fehérbor
Vörösborokról híres borvidékünkön kiváló fehérborokat is kóstolhattok. Talán a legfontosabb fehér fajta Villányban a hárslevelű, amelynek egy különleges arcát mutatjuk meg Nektek a 2022-es évjáratból készített Narancsborunkkal. 14 napig, vagyis a teljes erjedés során volt héjkontakt, aminek eredményeképp egy különleges bort kaptunk. Friss és aszalt gyümölcsökben gazdag, tartalmas korty, némi csersavtartalommal kiegészítve. Kalandvágyók előnyben!
Orange wine "22 lime leaf classicus white wine
In our wine region, famous for its red wines, you can also taste excellent white wines. Perhaps the most important white variety in Villány is the lime-leaf, and we present you a special face of this variety with our 2022 vintage Narancswein. We have had 14 days of skin contact during the entire fermentation, resulting in a unique wine. Rich in fresh and dried fruit, it is a full-bodied wine with some tannins. Adventure seekers first!
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából!
Fremont '20 Streit-Zagonyi fehér cuvée 0,75l - ELFOGYOTT!
DHC Villány, védett eredetű premium száraz fehérbor
2020Fremont - Hárslevelű
Intenzív, de nem tolakodó illatában elsősorban fehér virágokkal (hársvirág, szőlővirág) találkozunk, de fehér húsú gyümölcsökben is gazdag és virágporra is asszociálhatunk. Ízképét a friss savak keretezik. Citrusok, zöld alma, érett körte, narancshéj, citromfű ízvilága bűvöli el a kóstolót. Könnyed, de nem súlytalan bor.
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A reduktív fehérborok esetében teljes érés előtt, 3,2 PH mellett szüreteltük a szőlőt.
A frissességet, üdeséget sugalló gyümölcsaromák megőrzése a cél a vinifikáció során, ezért alacsony hőmérsékleten, 14-18 °C erjesztette borászunk a mustot.
Ételben is válasszuk a könnyedséget
Könnyed vagy tartalmas saláták mellé egészen kiváló élmény. Akár tenger gyümölcsei, akár lágyabb, frissebb sajtok mellé is érdemes lehet kipróbálni.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C, de nyári kánikulában akár megkóstolhatjuk 8-10 °C-on is.
Leginkább egy klasszikus fehérboros, tulipán formájú pohárból fogyasztanánk.
English description:
Its intense but not intrusive fragrance is mainly of white flowers (linden blossom, grape blossom), but it is also rich in white fleshy fruits and pollen. The palate is framed by fresh acidity. Citrus fruits, green apples, ripe pears, orange peel and lemongrass enchant the palate. A light but not weightless wine.
And for those who are interested in the details:
For the reductive white wines, the grapes were harvested before full ripeness at 3.2 PH.
The aim is to preserve the fruit aromas, which suggest freshness and freshness, during vinification, which is why our winemaker fermented the must at a low temperature of 14-18°C.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Kékfrankos Rosé '23 Streit-Zagonyi 0,75l
DHC Villány, védett eredetű classicus kékfrankos rosé
2023A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
2 490 Ft
Már a megjelenése is tekintélyt sugall, hiszen komoly feltapadást mutat és a szín is mélyebb tónusú, mint a megszokott magyar rosék, inkább mély hagymahéj árnyalatú. Illatában a klasszikus piros bogyós gyümölcsök mellett érett őszibarack, némi vilmoskörte is megjelenik, ezzel is elmozdul az egysíkúbb átlag roséktól. Szájban élénk savakkal nyit, amely frissítő érzet végigvonul a kortyon. Teltebb korty, borosabb élmény. Sziporkázó lecsengés.
Tétel borversenyeken elért eredményei:
- 2024 Decanter Ezüstérem Ezüstérem
- 2024 Concour Mondial de Bruessels Ezüstérem
- 2024 Winelovers TOP20 Rosé kategóriában
- 2024 Siklósi Borverseny Aranyérem
- 2024 Villányi Borverseny Aranyérem
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A szőlőt kifejezetten rozéra szüreteltük, azaz a teljes érettség előtt szedtük. A zúzás-bogyózás, rövid héjkontakt után a préselést a léelválasztás követte. Horváth János borászunk, az intenzív gyümölcsaromák megőrzése végett, alacsony, 14-18 °C-on erjeszti a kékfrankos mustot.
Dűlő: Városhegy-dűlő, Siklós
Szűzérméért kiált
Ez a rozé – a teltebb korty és a magasabb alkohol miatt is – a „borosabb” karakterű, bővérűbb rozék közé tartozik. Bátran választhatjuk akár egy komolyabb hús mellé is, egy bárány vagy szűzérme biztosan hálás lenne érte. Telt gyümölcsössége arra is alkalmassá teszi, hogy gyümölcsös húsok mellé kínáljuk. Sajtban egy Comté, egy dolce Gorgonzola vagy egy Pecorino is jó választás lehet.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C, de nyári kánikulában akár megkóstolhatjuk 8-10 °C-on is.
Akár egy klasszikus tulipán formájú pohárban, akár egy vörösboros kehelyben is érvényesül.
English short description:
The appearance alone is prestigious, as it has a serious texture and the colour is deeper in tone than the usual Hungarian roses, more of a deep onion-skin shade. On the nose, the classic red berry fruit is joined by ripe peach and some Williams pear, moving it away from the more monotonous average rosé. The palate opens with lively acidity, a refreshing sensation that carries through the sip. A fuller palate, a wineier experience. Sparkling finish.
And for those interested in the details:
The grapes were harvested specifically for rosé, meaning they were picked before full ripeness. After crushing and berrying, with brief skin contact, pressing was followed by juice separation. To preserve the intense fruit aromas, our winemaker János Horváth ferments the must at a low temperature of 14-18°C.
Vineyard: Városhegy-dűlő, Siklós
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Streit-Zagonyi bornyitó
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
7 500 Ft
Boros parti elengedhetetlen kelléke. Miért ne legyen a kedvenc borod nevével ellátva?
Strerit-Zagonyi cseppőr
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
400 Ft
Le akarod nyűgözni a vendégeid, hogy úgy töltöd ki a poharukba a bort, hogy egy csepp sem megy félre?
Streit-Zagonyi boros tasak
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
400 Ft
A bor az egyik legízlésesebb ajándék. Hogy még szebbé tedd, ajánljuk a Streit-Zagonyi boros tasakot tökéletes csomagolásnak.
Streit-Zagonyi T-shirt
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
10 700 Ft
Elegáns, piké, finom anyagű póló.
Streit-Zagonyi esernyő
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
12 500 Ft
Tengerparton nap ellen, esőben, vagy csak egy buliban kellékként.......
Streit-Zagonyi toll
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
500 Ft
A soha ki nem fogyó toll ))) csak úgy mint a boros palackjaink.
Streit-Zagonyi Bor-ajándékkártya 10 000 Ft értékű
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
10 000 Ft
Hogy mit jelenthet Streit-Zagonyi Bor-ajándékkártya annak a szerettednek, akit meglepsz vele?? Szabadságot, boldogságot, vidámságot, életérzést ….. mindent !!
És hogy az ajándékozás tökéletes legyen, engedd, hogy a megajándékozott választhassa ki kiváló boraink közül, hogy melyiket szeretné megkóstolni.
Elektronikus ajándékkártyát a megrendelést követően e-mailben küldjük el a megadott e-mail címre. Amennyiben 48 órán belül nem kapod meg kártyádat érdeklődjön az info@streit-zagonyi.hu e-mail címen vagy a 06 26 585 500 telefonszámon.
Ha az ajándékkártyádat nemcsak elektronikus formában kívánod átvenni, úgy az ajándékkártya mellé helyezd a kosarában az ajándékkártya postázása nevű terméket. Ezután a plasztik ajándékkártyádat 5 munkanapon belül postázzuk Neked.
Az ajándékkártya felhasználásának szabálya:
- Amennyiben az ajándékkártya elektronikus vagy plasztikkártya változatát átadtad a megajándékozni kívánt személynek, úgy ő a kártya hátoldalán lévő információ alapján, ezt a tájékoztatót a streit-zagonyi.hu oldalon lévő webshopunkban az ajándékkártya leírása alatt találja meg.
- A webshopunkban kiválaszthatja a vásárolni kívánt borokat, majd a vásárlás végén a megjegyzés rovatba tüntesse fel az ajándékkártya számát. Ez alapján kap egy visszaigazoló e-mailt, amelyben az ajándékkártya értékével csökkentett összeget kell kiegyenlíteni.
- A fizetés módja ajándékkártya beváltásánál csak utánvét vagy átutalás lehet, mivel a bankkártyás fizetés esetén csak a teljes összeget tudná kifizetni vásárláskor, így nem tudjuk jóvá írni az ajándékkártya értékét.
- Az ajándékkártyáját kizárólag a streit-zagonyi.hu weboldalon a webshopunkban lehet beváltani, készpénzre nem váltható.
- Az ajándékkártya csak egyszer használható fel, vásárláskori felhasználásával érvénytelenné válik.
- Amennyiben az ajándékkártya értékénél kisebb a rendelés értéke visszatérítés nem jár.
- A Bruttó összegből kerül levonásra az ajándékkártya értéke.
- Az ajándékkártya felhasználása csak az Érvényeségi időn belül lehetséges.
- Az ajándékkártya vásárlására és beváltására csak 18. életévüket betöltött személyek jogosultak!!
Bármilyen kérdés merülne fel a kártya vásárlásával vagy felhasználásával kapcsolatban az info@streit-zagonyi.hu e-mail címen állunk rendelkezésedre.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Streit-Zagonyi Bor-ajándékkártya 20 000 Ft értékű
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
20 000 Ft
Hogy mit jelenthet Streit-Zagonyi Bor-ajándékkártya annak a szerettednek, akit meglepsz vele?? Szabadságot, boldogságot, vidámságot, életérzést ….. mindent !!
És hogy az ajándékozás tökéletes legyen, engedd, hogy a megajándékozott választhassa ki kiváló boraink közül, hogy melyiket szeretné megkóstolni.
Elektronikus ajándékkártyát a megrendelést követően e-mailben küldjük el a megadott e-mail címre. Amennyiben 48 órán belül nem kapod meg kártyádat érdeklődjön az info@streit-zagonyi.hu e-mail címen vagy a 06 26 585 500 telefonszámon.
Ha az ajándékkártyádat nemcsak elektronikus formában kívánod átvenni, úgy az ajándékkártya mellé helyezd a kosarában az ajándékkártya postázása nevű terméket. Ezután a plasztik ajándékkártyádat 5 munkanapon belül postázzuk Neked.
Az ajándékkártya felhasználásának szabálya:
- Amennyiben az ajándékkártya elektronikus vagy plasztikkártya változatát átadtad a megajándékozni kívánt személynek, úgy ő a kártya hátoldalán lévő információ alapján, ezt a tájékoztatót a streit-zagonyi.hu oldalon lévő webshopunkban az ajándékkártya leírása alatt találja meg.
- A webshopunkban kiválaszthatja a vásárolni kívánt borokat, majd a vásárlás végén a megjegyzés rovatba tüntesse fel az ajándékkártya számát. Ez alapján kap egy visszaigazoló e-mailt, amelyben az ajándékkártya értékével csökkentett összeget kell kiegyenlíteni.
- A fizetés módja ajándékkártya beváltásánál csak utánvét vagy átutalás lehet, mivel a bankkártyás fizetés esetén csak a teljes összeget tudná kifizetni vásárláskor, így nem tudjuk jóvá írni az ajándékkártya értékét.
- Az ajándékkártyáját kizárólag a streit-zagonyi.hu weboldalon a webshopunkban lehet beváltani, készpénzre nem váltható.
- Az ajándékkártya csak egyszer használható fel, vásárláskori felhasználásával érvénytelenné válik.
- Amennyiben az ajándékkártya értékénél kisebb a rendelés értéke visszatérítés nem jár.
- A Bruttó összegből kerül levonásra az ajándékkártya értéke.
- Az ajándékkártya felhasználása csak az Érvényeségi időn belül lehetséges.
- Az ajándékkártya vásárlására és beváltására csak 18. életévüket betöltött személyek jogosultak!
Bármilyen kérdés merülne fel a kártya vásárlásával vagy felhasználásával kapcsolatban az info@streit-zagonyi.hu e-mail címen állunk rendelkezésedre.
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Ajándékkártya postázása+legyártása
A termék kiskereskedelmi bruttó ára:
400 Ft
Amennyiben Bor-ajándékkártyádat nemcsak elektronikus formában, hanem plasztikkártyaként, kipostázva szeretnéd megkapni, úgy kérünk ezt a terméket is helyezd el a kosaradban.
A Bor-ajándékkártya vásárlásáról és felhasználásáról információt a Bor-ajándékkártya termékek leírásában találhatsz.
Jó vásárlást!
Borainkat és borválogatásainkat csak 18 életévűket betöltött magánszemélyek rendelhetik borászatunk webshopjából! A feltüntetett ár tartalmazza az ÁFA-t.
Ültetvény
A Siklósi Városhegy tömegét a triász dolomit alkotja. Ez az adottság elősegíti, hogy a nappal magába szívott hőt éjjel visszasugározza, kedvező mikroklímát biztosítva az ültetvénynek.
A csernozjom barna erdőtalaj, a hegytetőn elterülő terület adottságai, tudniillik, hogy a hegytetői fekvése miatt a szél jól járja, valamint a déli lejtők kedvező kitettségük miatt gazdagok napsütésben, mindezen tulajdonságok alapján elmondható, hogy az adottságok erősen kedveznek a szőlőtermelésnek. A dolomitos tömeg és a csernozjom termőtalaj együttese a terroir egyediségét erősíti.
Az éghajlat mérsékelten meleg, klímájában erőteljes mediterrán hatások érvényesülnek, az évi napsütéses órák száma 2060 óra körüli.
A 2013-ban telepített 5ha területen cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, valamint hárslevelű és chardonnay ültetvények találhatóak.
A 2018-as évben további telepítéseket végeztünk, kékfrankost és cabernet franc oltványokat telepítettünk.
Események
2023-04-12 - Zagonyi200 - Continental Hotel
Zágonyi Károly névadónk születésének 200. évfordulójára szervezett ünnepség
Rendezvény célja: Borászat vezetőjének őse, Charles Zagonyi az 1948-as szabadságharc tisztjeként harcolt Bem József tábornok seregében, akinek életét kétszer is megmentette vakmerőségével és bátorságával. Később az amerikai polgárháborúban az északiak ezredeseként a „springfieldi hős” nevet kapta a Springfieldi csata – más néven Zágonyi lovasroham – kapcsán. A rendezvényen a kortörténeti és életrajzi előadáson túl megismerkedünk a nevét viselő pincészettel és annak boraival. Az esemény egyik különlegessége a Zagonyi 200. születésnapja tiszteletére palackozott és róla elnevezett special edition Streit-Zagonyi The Grand Union '18 prémium vörösbor bemutatása és kóstolása. A rendezvényt jelenlétükkel húszár hagyományőrzők színesítik. Bemutatásra kerül egy, a korszakról szóló virtuális kiállítás is. A borkóstolót egy hadtörténeti előadás kiséri.
Rendezvényen mintegy százan vettek részt, köztük étterem tulajdonosok, sommelier-k, borszakértők, borbarátok, partnereink, barátaink, köszönjük Nekik, hogy megtisztelték részvételükkel a rendezvényünket, reméljük öregbítik jóhírünket országszeret.
A rendezvényről készült videót a következő linken tekinthetik meg: https://youtu.be/POV_-ufxFoo
Rendezvény programja:
|
|
16.30-tól |
Érkezés a Zagonyi200 rendezvényre |
17.00-17.05 |
Köszöntés |
17.05-17.25 |
Hermann Róbert professzor úr előadása: Zágonyi Károly élete, szerepe a magyar hadtörténetben |
17.25-17.40 |
Vilmos Huszár hagyományőrző bemutató - Honvéd Zrínyi Sportegyesület Katonai Lovas Szakosztály |
17.40-17.55 |
Streit-Zagonyi borászat bemutatása |
18.00-18.20 |
Suzuki zenekar koncertje |
18.20-19.30 |
Borkóstoló – évforduló tiszteletére egy meglepetés bor premierje |
19.30-20.30 |
Vacsora |
|
Fogások mellé a borsor visszakóstolása |
Tovább olvasom...
2020-05-25 - Tavaszváró Borválogatásunkat lecserélte a Nyár Est csókja Borválogatásunk!
A nyár est könnyed csókja
A nyár kicsalogat minket a kertekbe, teraszokra, erkélyekre. Finom ízekre vágyunk, szomjazzuk a felfrissülést. Ilyenkor egy korty zamatos és üdítő bor vérpezsdítően hat. Egy baráti beszélgetés, egy családi sütögetés vagy szimplán egy pohár finom bor és néhány perc csend és elmélyülés...
...mindenki maga tudja mire vágyik, Mi a hangulatot és az élményt biztosítjuk hozzá borainkkal.
Ki mondana nemet egy pohár telt és zamatos rozéra? Kinek ne esne jól egy pohár tiszta, gyümölcsös fehérbor, mely intenzív aromáival azonnal levesz a lábunkról.
Meggyőződésünk, hogy a vörösbor nyáron sem hiányozhat a kínálatból. A Dilara gyümölcsös pirosbogyós aromái – kissé lehűtve – szinte robbannak a szánkban. Ki ne szeretne egy hűvösebb, nagyon zamatos vöröset egy szép nyár estén? Ki ne vágyna a nyár est könnyed csókjára?
Most egy olyan válogatást állítottunk össze, amely segít megélni a nyár szépségeit, szabadságát és élményét.
A csomag A nyár est könnyed csókja néven megrendelhető a www.streit-zagonyi.hu oldalról, webshop-unkból.
Csomag tartalma:
- Chardonnay '18 1 palack
- Fremont '18 száraz fehér cuvée 2 palack
- Rozé '19 2 palack
- Dilara '17 száraz könnyed vörös cuvée 1 palack
Tovább olvasom...
2020-04-09 - Streit-Zagonyi Webshop megnyitása
KEDVES BORBARÁTOK!
Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy elindítottuk a Streit-Zagonyi borok online értékesítését 18 életévüket betöltött magánszemélyek részére. Hamarosan a streit-zagonyi.hu oldalon élesedik a webshop rendszerünk, addig is az info@streit-zagonyi.hu e-mail címen tudjátok leadni rendeléseiteket.
Ezzel párhuzamosan online Borkóstolókat is szervezünk, amelyről tájékoztatjuk a kedves borbarátokat.
Tovább olvasom...
2019-12-07 - Pécsi Borozó Adventi Borszalon 2019
Helyszín: Littke Palace Látogatóközpont
A Streit-Zagonyi borászat, ahogy tavaly is, idén is megjelennek a rendezvényen.
A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos pincészet borait (terveink szerint legalább 200 tételt) és más kiállítók termékeit kóstolhatják és vásárolhatják meg az érdeklődők.
Az Adventi Borszalon tavaly debütált, a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvény, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát.
Idén megduplázzuk a kiállítók számát, a rendezvény területét és szeretnénk legalább másfelszeres vendégszámot is elérni, vagyis minimum 600 vendéggel számolunk.
A régió legnagyobb borszalonján elsősorban pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatok mutatkoznak be, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről is.
Az egynapos, december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is.
A standok mellett mesterkurzusok, termékbemutatók, beszélgetések színesítik a programot.
Az Adventi Borszalon részeként rendezik meg az idén a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) találkozóját.
A Pécsi Borozó Adventi Borszalonját nem titkolt szándékkal a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé kívánjuk fejleszteni.
A helyszínen kialakított Pannon Borbolt pop-up vinotékában vásárolhatnak a borokból, akár magáncélra, akár céges ajándékként, és ha nem szeretné magával vinni a borokat, a következő héten házhoz szállítjuk a kért mennyiséget. A belépőjegy árából 1000 forint levásárolható kupon formájában a helyszíni pop-up vinotékában.
RÉSZTVEVŐK/PARTICIPANTS
Borászatok:
13. jul Plantaže (Montenegró)
Balla Géza Pincészet (Románia)
Belward Pincészet (Pécsi borvidék)
Bock Bor (Villányi borvidék)
Bodri Pincészet (Szekszárdi borvidék)
Bussay Pincészet (Zalai borvidék)
Büttner Borbirtok (Badacsonyi borvidék)
Cezar Pincészet (Zalai borvidék)
Coronica Winery (Horvátország)
Csernyik pince (Mátrai borvidék) ZéFeszt
Dobosi Pincészet és Vendégház (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
Eszterbauer Borászat (Szekszárdi borvidék)
Esterhazy Wein (Ausztria)
Etyeki Kúria Borgazdaság Winery (Etyek-Budai borvidék)
Frittmann Borászat (Kunsági borvidék)
Gáspár Pincészet (Pécsi borvidék)
Gere Tamás és Zsolt Pincészete (Villányi borvidék)
Gergen Birtok (Villányi borvidék)
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Hotel (Tokaji borvidék)
Günzer Tamás Pincészete (Villányi borvidék)
Hajdu Roland - Bükki borok (Bükki borvidék) ZéFeszt
Herold Pince (Pannonhalmi borvidék)
Hetényi Pincészet (Szekszárdi borvidék)
Hilltop Neszmély Borászat (Neszmélyi borvidék)
Holdvölgy Experience (Tokaji borvidék) ZéFeszt
Kelemen Pince (Tolnai borvidék)
Koch Borászat (Hajós-Bajai borvidék)
Kovács és Lánya Borászat (Mátrai borvidék)
Kováts Winery - Csúza (Horvátország)
Laposa Birtok (Badacsonyi borvidék)
Lelovits Tamás Pincészete (Villányi borvidék)
Littke pezsgőpincészet (Pécs)
Maczkó Róbert Pincészete (Villányi borvidék)
Pajzos Tokaj (Tokaji borvidék)
Pálinkás Pince (Szekszárdi borvidék)
Paulus Molnár Borház (Móri borvidék)
Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (Pécsi borvidék)
Planina Borház és Borterasz (Pécsi borvidék)
Podrumi Kolar (Horvátország)
Puklavec Family Wines / Jeruzalem Ormoz (Szlovénia)
Prantner Pince (Szekszárdi borvidék)
Radó Pince (Pécsi borvidék)
Szabó Pince (Pécsi borvidék)
Schieber Pincészet (Szekszárdi borvidék)
Schunk Pince (Pécsi borvidék) ZéFeszt
Streit Zagonyi (Villányi borvidék)
Stróbl_Borház (Neszmélyi borvidék) ZéFeszt
Podrum - Szabó - pincészet (Horvátország)
Takler Borbirtok (Szekszárdi borvidék)
Teleki borcsalád - Csányi Pincészet (Villányi borvidék)
Tiffán Ede Pincészet / Winery (Villányi borvidék)
Tornai Pincészet-Somló (Somlói borvidék)
Tüske Pince (Szekszárdi borvidék)
Tűzkő Birtok Pincészet (Tolnai borvidék)
Twickel Szőlőbirtok (Szekszárdi borvidék)
Vesztergombi Pince Szekszárd (Szekszárdi borvidék)
Vida Borbirtok (Szekszárdi borvidék)
Vina Belje (Horvátország)
Vinart Pincészet (Villányi borvidék)
Vojtek Pincészet (Villányi borvidék)
Vylyan Pincészet (Villányi borvidék)
Gasztronómiai kiállítók:
Borkeksz (kekszek)
Bogádi Hús (szívsonka, nyelvsajt, kulen)
Brill Pálinkaház (pálinkák, párlatok)
Dráva Hotel (szállás)
Donautica Hotel és Étterem (szállás)
Csoko-Láda csokibolt (csokoládé, bonbonok)
Fekedi Stifolder (szalámi, stifolder)
Fürtös Méz (méz, mézes édességek)
Kaba Farm (érlelt sajtok, füstöltáru)
Orfűi Malmok (kenyér)
Pezsgőház Étterem (melegételek)
Trinitás Sajtműhely (sajt)
Tovább olvasom...
Lépj kapcsolatba velünk vagy vmi hasonló szöveg
This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris in erat justo. Nullam ac urna eu felis dapibus condimentum sit amet a augue. Sed non neque elit. Sed ut imperdiet nisi. Proin condimentum fermentum nunc. Etiam pharetra, erat sed fermentum feugiat, velit mauris egestas quam, ut aliquam massa nisl quis neque. Suspendisse in orci enim.